Kurzusok, oktatás

Kurzusok
Join-Up® Alapozó nap (1 nap)

A kurzus rövid leírása:
Ez az egynapos kurzus bevezetést nyújt az Equus-ba, a lovak nyelvébe, és Monty Join-Up® technikájába. A nap során találkozunk a Csatlakozás első lépéseivel, és a résztvevő kipróbálhatja a körkarámban alkalmazott módszereket. Lópszichológiai alapokkal és a lóval való foglalkozás biztonsági alapkérdéseivel is foglalkozunk.

Lovarda
Join-Up® Clinic Kurzus (4 nap)

A Join-Up® Clinic négy napja a lovakkal való, bizalomra épülő kapcsolatteremtés technikájának elsajátítása. Alkalmat teremt a lovak nyelvének - az Equus-nak - tanulmányozására, amely ismeretével a lovak különböző jeleinek és gesztusainak biztos megértésére tehetünk szert. A négy nap során felfedezzük a testbeszéd, a lélegzés és a térbeli helyezkedés jelentőségét, valamint az emberi szándékok hatását a lovakra.

A viselkedés megértésének és a hatékony bánásmód elsajátításának első mérföldköve a bizalmon alapuló kapcsolat felépítése.

Lovarda
Join-Up® és Horsemanship alapok
(2 nap)

A kurzus leírása:

A hivatalos Join-Up alapok kurzust most kibővítettük! Nem csak csatlakozás, hanem a lovakkal való körkarámos munka mellett betekintünk kettős futószár használatába körkarámban, majd más, olyan földi munka gyakorlatokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, amelyek nagyban megalapozzák  a nyeregből történő munkát.

Horsemanship 101 - A ló-ember kapcsolat (2 nap)

E kétnapos kurzus azoknak szól, akik semmilyen vagy csak kevés lovas tapasztalattal rendelkeznek, ugyanakkor érdekli őket a lovak világa, szeretnének megismerkedni a lovakkal, esetleg terveznek lovat tartani vagy lovakkal foglalkozni.

Monty Roberts Intro kurzus

E nagyobb lélegzetű tanfolyam a Monty Roberts módszer alapjainak átfogó, teljes megismeréséhez juttat. A kurzust egy gyakorlati időszak követi, majd egy elméleti és gyakorlati vizsga, mindennek teljesítése esetén a tanuló a Monty Roberts Oktatási Központ által hitelesített, hivatalos oklevelet kap. Ez az oklevél belépő a Monty Roberts Haladó Kurzusra, ami Amerikában, Monty Roberts farmján folyik. A képzésre kezdők és tapasztalt lovasok egyaránt jelentkezhetnek. Kezdőknek javasolt a "Ló-ember kapcsolat alapjai (Horsemanship 101)" tanfolyam előzetes elvégzése.