top of page

Kurzusok, oktatás

mor_3.jpg
Join-Up alapok - 1 nap

Ez az egynapos kurzus azoknak szól, akik semmilyen vagy csak kevés lovas tapasztalattal rendelkeznek, ugyanakkor érdekli őket a lovak világa, szeretnének megismerkedni a lovakkal, esetleg valamilyen félelmüket szeretnék leküzdeni vagy szeretnének egy kis ízelítőt a Monty Roberts módszerből. 

mor_7.jpg
Join-Up® Clinic Kurzus - 4 nap

A Join-Up® Clinic négy napja a lovakkal való, bizalomra épülő kapcsolatteremtés technikájának elsajátítása. Alkalmat teremt a lovak nyelvének - az Equus-nak - tanulmányozására, amely ismeretével a lovak különböző jeleinek és gesztusainak biztos megértésére tehetünk szert. A négy nap során felfedezzük a testbeszéd, a lélegzés és a térbeli helyezkedés jelentőségét, valamint az emberi szándékok hatását a lovakra.

A viselkedés megértésének és a hatékony bánásmód elsajátításának első mérföldköve a bizalmon alapuló kapcsolat felépítése.

2016-08-07_12-04-34_BZs-0362_Canon EOS 70D_1-1600_3.5_38_200.jpg
Join-Up® és Horsemanship alapok -    2 nap

A kurzus leírása:

A hivatalos Join-Up alapok kurzust most kibővítettük! Nem csak csatlakozás, hanem a lovakkal való körkarámos munka mellett betekintünk kettős futószár használatába körkarámban, majd más, olyan földi munka gyakorlatokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, amelyek nagyban megalapozzák  a nyeregből történő munkát.

További információ
2016-08-07_12-27-31_BZs-0471_Canon EOS 70D_1-2500_3.5_31_200.jpg
Monty Roberts Intro kurzus - 10 nap

E nagyobb lélegzetű tanfolyam a Monty Roberts módszer alapjainak átfogó, teljes megismeréséhez juttat. A kurzust egy gyakorlati időszak követi, majd egy elméleti és gyakorlati vizsga, mindennek teljesítése esetén a tanuló a Monty Roberts Oktatási Központ által hitelesített, hivatalos oklevelet kap. Ez az oklevél belépő a Monty Roberts Haladó Kurzusra, ami Amerikában, Monty Roberts farmján folyik. A képzésre kezdők és tapasztalt lovasok egyaránt jelentkezhetnek. 

További információ
mor_4.jpg
Első modul - A Monty Roberts módszer alapjai - 3 nap

Ez a modul mutatja be az Equus-t, a lovak természetes kommunikációs rendszerét és azt, hogy az Equus használatával hogyan építhetünk ki készséges, erőszakmentes partnerséget a lovunkkal. Emellett a kettős kötőfék használatára is összpontosít, nagy hangsúlyt fektet az időzítés és a következetesség fontosságára, amelyek kulcsfontosságúak mind a földi, mind pedig a nyeregben végzett munka során. 

2016-08-07_12-02-05_BZs-0347_Canon EOS 70D_1-4000_3.5_38_200.jpg
Második modul - Join-Up®: Egy bizalmon alapuló kapcsolat építése az Equus-on keresztül - 4 nap

Ebben a modulban a résztvevők megtanulhatják úgy látni a világot, ahogyan a lovak. A három nap során betekintést nyernek az Equusba- vagyis a lovak testbeszéden alapuló kommunkációjának alapjaiba, valamint hogy hogyan lehet ezt hatékonyan használni ahhoz, hogy egy bizalmon alapuló, erőszakmentes kapcsolatot építsünk ki a lovakkal a Join-Up ® - on, vagyis a csatlakozáson keresztül, ami Monty Roberts világhírű technikája. 

dia_duplafut_1.jpg

Harmadik modul - Dupla futószár kurzus - 3 nap

A dupla futószár - vagy kettős futószár - használata számos előnnyel jár a lovak képzésében és kondicionáló munkájában. Ezen a kurzuson a résztvevők megtanulhatják a dupla futószáras munka előnyeit, megérthetik a különbséget a szimpla és dupla futószár hatása között, és elsajátíthatják a hatékony duplafutószáras munkához szükséges készségeket.  

IMG_0087.jpg
Negyedik modul - Az alapvizsgára való felkészülés (4 nap)

Ez a modul az intro-, vagyis al apavizsgára való jelentkezés előfeltétele és nem vehető fel önálló modulként, vagy az első három modul befejezése előtt. 

Az elméleti és gyakorlati foglalkozások során összeillesztjük az előző három modulban elsajátított készségeket ahhoz, hogy a tanulók képesek legyenek végrehajtani egy teljes csatlakozást, (Join-Up®/csatlakozás, Follow up®/követés, helyes felszerelés és dupla futószárazás.) valamint további, Monty Roberts módszerben alkalmazott technikákat ismerhetnek meg, amelyek segítenek a lovak megértésében. 

Egyéb lehetőségek

Bármelyik kurzus lebonyolítható külsős helyszínen, lovardákban. Kihelyzett kurzussal kapcsolatban az elérhetőségek bármelyikén lehet érdeklődni. 

  • Facebook
2016-01-29_13-13-22_im_opt.jpeg
bottom of page