top of page
dia_duplafut_1.jpg
Harmadik modul - Dupla futószár kurzus (3 nap)

A dupla futószár - vagy kettős futószár - használata számos előnnyel jár a lovak képzésében és kondicionáló munkájában. Ezen a kurzuson a résztvevők megtanulhatják a dupla futószáras munka előnyeit, megérthetik a különbséget a szimpla és dupla futószár hatása között, és elsajátíthatják a hatékony duplafutószáras munkához szükséges készségeket.  

A bemutatókon, gyakorlati foglalkozásokon és az elméleti beszélgetések során betekintést nyernek a résztvevők a ló pszichológiai és fiziológiai tulajdonságaiba, és gyakorlati tapasztalatokat gyűjthetnek, hogy javítsák a kapcsolatukat a lovukkal, lovaikkal otthon is. 

 

A kurzus témakörei:

  • A Dually® Halter - kettős kötőfék - helyes felhelyezése és használata. 

  • A szárak egyenletes használata és a ló testünkkel való irányítása.

  • A dupla szárak használata és a kiképzésben használt előnyei.

  • A ló első nyergeléshez és a zablához való hozzászoktatása.

  • A dupla futószárhoz való helyes felszerszámozás.

  • Átmenet a kettős kötőfékről a zablára.

  • És még sok más...

A kurzus ára: 66.000.- forint

Ez a modul önmagában is elvégezthető, nagyon jó eszköz arra, hogy az egyén fejlessze a lovakkal való kapcsolatát, vagy a hivatalos Monty Roberts intro kurzus egyik lépcsőjeként.

 

Az intro kurzus az első lépés a Monty Roberts módszer koncepciójának mélyreható megértéséhez. Az intro kurzus egyben is elvégezhető - 10 nap - vagy modulokra bontva, ami segít időben a tanulóknak. Az új moduláris formátumban a kurzus 2*3 és 2*4 napos részletre lett bontva, amelyek az első és negyedik modult kiéve, tetszőleges sorrendben elégezhetőek. 

 

Az intro vizsgára csak akkor jogosult a tanuló, ha mind a négy modult elvégezte! Erre összesen három év áll a rendelkezésre, de minden naptári évben legalább 1 kurzust el kell végezni, ahhoz, hogy vizsgázni lehessen!

bottom of page