top of page
Monty Roberts Intro kurzus

E nagyobb lélegzetű tanfolyam a Monty Roberts módszer alapjainak átfogó, teljes megismeréséhez juttat. A kurzust egy gyakorlati időszak követi, majd egy elméleti és gyakorlati vizsga, mindennek teljesítése esetén a tanuló a Monty Roberts Oktatási Központ által hitelesített, hivatalos oklevelet kap. Ez az oklevél belépő a Monty Roberts Haladó Kurzusra, ami Amerikában, Monty Roberts farmján folyik. A képzésre kezdők és tapasztalt lovasok egyaránt jelentkezhetnek. Kezdőknek javasolt a "Ló-ember kapcsolat alapjai (Horsemanship 101)" tanfolyam előzetes elvégzése.

A Monty Roberts Intro Kurzus a lovakkal kapcsolatos teljes körű alapismeretekhez juttat, nagy hangsúlyt fektetve a lópszichológia, a lovak viselkedésének elméleti alapjainak szilárd megértésére. A tanuló megtanulja a Join-Up® (Csatlakozás) helyes technikáját, megalapozva ezzel a ló-ember közötti bizalmas kapcsolatot. Ezt kiegészíti a Kettős Kötőfék és a Kettős Futószár használatának elsajátítása, a  Follow-Up™ folyamatok megismerése, a vezetés és a lószállítóra terelés módszertana.

A 10 napos tanfolyam számos előadást és sok gyakorlást tartalmaz. Ezt követően kezdődik a tanuló kb. 10 hónapos  gyakorlati időszaka, ami során távoktatásban részesül (anatómia, pszichológia, viselkedéstan, tenyésztési ismeretek, etetés stb.) és terepgyakorlatokat kell végeznie különböző témakörökben (Csatlakozás, Kettős Kötőfék, Kettős Futószár stb.)

A gyakorlati időszak után a tanuló egy írásbeli és gyakorlati vizsgát tesz, ennek sikere estén megkapja a Monty Roberts Oktatási Központ oklevelét. A kéthetes tanfolyam elvégezhető egyben, vagy részenként. A Join-Up®, a Follow-Up™ tanfolyamok külön elvégzése beszámíthatók a Monty Roberts Intro Kurzusba.

  • Kéthetes kurzus ára: 244 000 Ft

  • 10 hónapos távoktatás: ingyenes!

  • Három napos vizsga: 112 000 Ft

Ez a kurzus az új, moduláris rendszernek köszönhetően négy részre  bontva is elvégezhető. Ezen modulok pontos leírását és tartalmát a "Kurzusok, oktatás" menüpontban találhatják. 

bottom of page