top of page
Modul I - A Monty Roberts módszer alapjai - 3 nap

Ez a modul mutatja be az Equus-t, a lovak természetes kommunikációs rendszerét és azt, hogy az Equus használatával hogyan építhetünk ki készséges, erőszakmentes partnerséget a lovunkkal. Emellett a kettős kötőfék használatára is összpontosít, nagy hangsúlyt fektet az időzítés és a következetesség fontosságára, amelyek kulcsfontosságúak mind a földi, mind pedig a nyeregben végzett munka során. 

A bemutatókon, a gyakorlati és elméleti megbeszéléseken a résztvevők betekintést nyerhetnek a ló pszichológiájába, fizikai működésébe, és később otthon is feljleszhetik a saját lovukkal való kapcsolatukat. 

A kurzus témakörei:

  • Hogyan segíthet a kettős kötőfék a lovunkkal való kapcsolat kiépítésében?

  • Equus - a lovak természetes kommunikációja - hogyan építhetünk fel egy bizalmon alapuló együttműködő kapcsolatot a lovunkkal?

  • Az egyensúlyi pont és a testünk pozíciójának fontossága a ló mozgatása közben. 

  • Kantározás - egyes technikák, nehezen kantározható ló esetében.

  • Légy- vagy egyéb spray használata érzékeny lovon.

  • A ló testének védelme - lábvédők, fásli, takaró helyes felhelyezése.

  • A Join-Up - vagyis a csatlakozás rövid bemutatása.

  • És még sok más...

A kurzus ára: 66.000.- forint

Ez a modul önmagában is elvégezthető, nagyon jó eszköz arra, hogy az egyén fejlessze a lovakkal való kapcsolatát, vagy a hivatalos Monty Roberts intro kurzus első lépcsőjeként.

 

Az intro kurzus az első lépés a Monty Roberts módszer koncepciójának mélyreható megértéséhez. Az intro kurzus egyben is elvégezhető - 10 nap - vagy modulokra bontva, ami segít időben a tanulóknak. Az új moduláris formátumban a kurzus 2*3 és 2*4 napos részletre lett bontva, amelyek az első és negyedik modult kiéve, tetszőleges sorrendben elégezhetőek. 

 

Az intro vizsgára csak akkor jogosult a tanuló, ha mind a négy modult elvégezte! Erre összesen három év áll a rendelkezésre, de minden naptári évben legalább 1 kurzust el kell végezni, ahhoz, hogy vizsgázni lehessen!

A kurzus elvégzése után van lehetőség arra, hogy a tanulól videókat küldjenek az otthoni munkájukról, amelyre folyamatos visszajelzést tudok adni. Mind négy modul elvégzése után a tanulók megkapják a teljes Intro kurzus elméleti tananyagát, amelynek segítségével fel tudnak készülni az Intro szint vizsgájára. A sikeres intro vizsga után léphet tovább a haladó szintre.

bottom of page