top of page
Join-Up® Clinic kurzus - Modul II (4 nap)

A kurzus rövid leírása: 

  • Equus nyelvlecke az alapoktól;

  • A lovak viselkedésének megértése;

  • A Join-Up elméleti hátterének megismerése;

  • Testbeszéd, légzés és térbeli helyezkedés kommunikációja;

  • Szituációs gyakorlatok a lovak viselkedésének megértéséhez;

  • Bevezetés a Kettős Kötőfék használatába;

  • Szituációs gyakorlatok a Join-Up helyes technikájának elsajátításához;

  • Monty videók elemzése;

  • A Join-Up irányított, majd önálló végrehajtása különböző lovakkal 

  • A kettős futószár használatának a megismerése

 

A Join-Up® Clinic négy napja a lovakkal való, bizalomra épülő kapcsolatteremtés technikájának elsajátítása. Megyezik a Modul II-s kurzus programjával. Alkalmat teremt a lovak nyelvének - az Equus-nak -  tanulmányozására, amely ismeretével a lovak különböző jeleinek és gesztusainak biztos megértésére tehetünk szert. A négy nap során felfedezzük a testbeszéd, a lélegzés és a térbeli helyezkedés jelentőségét, valamint az emberi szándékok hatását a lovakra.

A viselkedés megértésének és a hatékony bánásmód elsajátításának első mérföldköve a bizalmon alapuló kapcsolat felépítése.

Ezen a kurzuson elsajátíthatjuk Monty módszerének alapjait - bemutatók, előadások, beszélgetések, videó-elemzések és sok gyakorlati foglalkozás segítségével. Kielemezzük a Join-Up® (Csatlakozás) technikájának lépéseit, ezáltal megismerhetjük a lovak testbeszédre épülő kommunikációját. 

A kurzus során a tanulók bemutatót láthatnak különböző lovakkal való kommunikációról vagy valamilyen fóbia, viselkedési probléma megoldásáról, kezeléséről. A bemutatók célja, hogy Monty módszereinek hatékonyságát szemléltesse egy ilyen fontos, életszerű szituációban. Mindemellett megismerkedünk a kettős kötőfék, valamint a kettős futószár használatával is. 

A képzés alatt földről végzett munka folyik, a tanfolyam nem tartalmaz lovagló gyakorlatokat. A Join-Up® Clinic önmagában is sok ismeretet tartalmaz, így azoknak ajánlom, akik szeretnének betekintés nyerni a teljes képzési folyamatba. Folytatásként pedig a Kettős Futószár tanfolyamot, vagy a 10 napos hivatalos Monty Roberts Intro kurzust ajánlom.  

A tanfolyamon a tanulók írásos anyagot kapnak.

 

Kinek ajánljuk:
Azoknak ajánljuk, akik szeretnék mélyebben elsajátítani a lovakkal való kapcsolatteremtés művészetének technikáját; a lovak és az emberek közös nyelvének, az Equus-nak ismeretét. Azoknak, akik a lovukkal (és a lovakkal) bizalmon, együttműködésen és partnerségen alapuló kapcsolatot szeretnének kiépíteni.

A kurzus ára: 88 000 Ft

bottom of page