top of page
Join-Up alapozó nap
Join-Up® Alapozó nap (1 nap)

A kurzus rövid leírása: 
Ez az egynapos kurzus bevezetést nyújt az Equus-ba, a lovak nyelvébe, és Monty Join-Up® technikájába. A nap során találkozunk a Csatlakozás első lépéseivel, és a résztvevő kipróbálhatja a körkarámban alkalmazott módszereket. Lópszichológiai alapokkal és a lóval való foglalkozás biztonsági alapkérdéseivel is foglalkozunk.

Kinek ajánljuk: 
A tanfolyam olyanok számára javasolt, akik csekély lovas tapasztalattal rendelkeznek, és azoknak a tapasztaltabbaknak is, akik most ismerkednek Monty módszereivel és szeretnének betekintést nyerni Monty Join-Up® technikájába.

Az alapozó kurzus jó lehetőség a Csatlakozás lényegének megértéséhez és ízelítőt ad a kivitelezés alapjaiból is. Jó alapozó a négynapos Join-Up Clinic tanfolyamhoz.

A kurzus ára: 15 000 forint - 2021. január 1-től 17.000 forint

Join-Up Clinic Kurzus (4 nap)
Join-Up® Clinic Kurzus (4 nap)

A kurzus rövid leírása: 

 • Equus nyelvlecke az alapoktól;

 • A lovak viselkedésének megértése;

 • A Join-Up elméleti hátterének megismerése;

 • Testbeszéd, légzés és térbeli helyezkedés kommunikációja;

 • Szituációs gyakorlatok a lovak viselkedésének megértéséhez;

 • Bevezetés a Kettős Kötőfék használatába;

 • Bemutató sorozat: fiatal csikó elindítása vagy valamilyen fóbia kezelésének, megszűntetése

 • Szituációs gyakorlatok a Join-Up helyes technikájának elsajátításához;

 • Monty videók elemzése;

 • A Join-Up irányított, majd önálló végrehajtása különböző lovakkal 

A Join-Up® Clinic négy napja a lovakkal való, bizalomra épülő kapcsolatteremtés technikájának elsajátítása. Alkalmat teremt a lovak nyelvének - az Equus-nak -  tanulmányozására, amely ismeretével a lovak különböző jeleinek és gesztusainak biztos megértésére tehetünk szert. A négy nap során felfedezzük a testbeszéd, a lélegzés és a térbeli helyezkedés jelentőségét, valamint az emberi szándékok hatását a lovakra.

A viselkedés megértésének és a hatékony bánásmód elsajátításának első mérföldköve a bizalmon alapuló kapcsolat felépítése.

Ezen a kurzuson elsajátíthatjuk Monty módszerének alapjait - bemutatók, előadások, beszélgetések, videó-elemzések és sok gyakorlati foglalkozás segítségével. Kielemezzük a Join-Up® (Csatlakozás) technikájának lépéseit, ezáltal megismerhetjük a lovak testbeszédre épülő kommunikációját. 

A kurzus során a tanulók bemutatót láthatnak fiatal csikó elindításáról, az első nyereg és kantár felhelyezéséről, valamint az első lovas felületetéséről vagy valamilyen fóbia, viselkedési probléma megoldásáról, kezeléséről. A bemutatók célja, hogy Monty módszereinek hatékonyságát szemléltesse egy ilyen fontos, életszerű szituációban. Mindemellett megismerkedünk a Kettős Kötőfék használatával is. 

A képzés alatt földről végzett munka folyik, a tanfolyam nem tartalmaz lovagló gyakorlatokat. A Join-Up® Clinic remekül felkészít a kurzust követő Kettős Futószár tanfolyamra, ami tovább mélyíti a lovas ismereteket és a lóval való hatékony bánásmód gyakorlatát.  

A tanfolyamon a tanulók írásos anyagot és saját Join-Up-juk videófelvételeit kapják.

A kurzus a Monty Roberts Intro Kurzus egyik modulja. 

Kinek ajánljuk:
Azoknak ajánljuk, akik szeretnék mélyebben elsajátítani a lovakkal való kapcsolatteremtés művészetének technikáját; a lovak és az emberek közös nyelvének, az Equus-nak ismeretét. Azoknak, akik a lovukkal (és a lovakkal) bizalmon, együttműködésen és partnerségen alapuló kapcsolatot szeretnének kiépíteni.

A kurzus ára: 88 000 forint

Join-Up és Horsemanship alapok
Join-Up® és Horsemanship alapok

A kurzus leírása:

A hivatalos Join-Up alapok kurzust most kibővítettük! Nem csak csatlakozás, hanem a lovakkal való körkarámos munka mellett betekintünk kettős futószár használatába körkarámban, majd más, olyan földi munka gyakorlatokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, amelyek nagyban megalapozzák  a nyeregből történő munkát.

Kinek ajánljuk:

Ezt a kurzust azoknak ajánlom, akik egy kicsit többet szeretnének tudni az alapokról. 

A kurzus ára: 24.000 forint - 2021. január 1-től 30.000 forint

Horsemanship 101
Horsemanship 101

E kétnapos kurzus azoknak szól, akik semmilyen vagy csak kevés lovas tapasztalattal rendelkeznek, ugyanakkor érdekli őket a lovak világa, szeretnének megismerkedni a lovakkal, esetleg terveznek lovat tartani vagy lovakkal foglalkozni.

 

Azoknak is javasoljuk e tanfolyamot, akik szeretnék feleleveníteni lovas ismereteiket és helyére tenni az alapokat.  A tanfolyam tartalma a lovak biztonságos megközelítése az istállóban és a szabadban, a nyugalom megőrzése, a megfelelő lóápolás, lábfelvétel, felszerszámozás, nyergelés, és megismerkedünk a Kettős Kötöfékkel, amely a ló erőszak- és problémamentes vezetését teszi lehetővé.

A tanulók megnézhetnek egy Csatlakozást, és megismerhetik a lóval való helyes bánásmód lópszichológiai hátterét. Ez egy remek alkalom, hogy megalapozott ismeretekre tegyünk szert a Join-Up® kurzus elvégzéséhez.

A kurzus ára: 29.000.- forint

Monty Roberts Intro kurzus
Monty Roberts Intro kurzus

E nagyobb lélegzetű tanfolyam a Monty Roberts módszer alapjainak átfogó, teljes megismeréséhez juttat. A kurzust egy gyakorlati időszak követi, majd egy elméleti és gyakorlati vizsga, mindennek teljesítése esetén a tanuló a Monty Roberts Oktatási Központ által hitelesített, hivatalos oklevelet kap. Ez az oklevél belépő a Monty Roberts Haladó Kurzusra, ami Amerikában, Monty Roberts farmján folyik. A képzésre kezdők és tapasztalt lovasok egyaránt jelentkezhetnek. Kezdőknek javasolt a "Ló-ember kapcsolat alapjai (Horsemanship 101)" tanfolyam előzetes elvégzése.

A Monty Roberts Intro Kurzus a lovakkal kapcsolatos teljes körű alapismeretekhez juttat, nagy hangsúlyt fektetve a lópszichológia, a lovak viselkedésének elméleti alapjainak szilárd megértésére. A tanuló megtanulja a Join-Up® (Csatlakozás) helyes technikáját, megalapozva ezzel a ló-ember közötti bizalmas kapcsolatot. Ezt kiegészíti a Kettős Kötőfék és a Kettős Futószár használatának elsajátítása, a  Follow-Up™ folyamatok megismerése, a vezetés és a lószállítóra terelés módszertana.

A 10 napos tanfolyam számos előadást és sok gyakorlást tartalmaz. Ezt követően kezdődik a tanuló kb. 10 hónapos  gyakorlati időszaka, ami során távoktatásban részesül (anatómia, pszichológia, viselkedéstan, tenyésztési ismeretek, etetés stb.) és terepgyakorlatokat kell végeznie különböző témakörökben (Csatlakozás, Kettős Kötőfék, Kettős Futószár stb.)

A gyakorlati időszak után a tanuló egy írásbeli és gyakorlati vizsgát tesz, ennek sikere estén megkapja a Monty Roberts Oktatási Központ oklevelét. A kéthetes tanfolyam elvégezhető egyben, vagy részenként. A Join-Up®, a Follow-Up™ tanfolyamok külön elvégzése beszámíthatók a Monty Roberts Intro Kurzusba.

 • Kéthetes kurzus ára: 244.000 forint

 • 10 hónapos távoktatás: videón való konzultáció ingyenes, személyes gyakorlások ára 6.000 forint/alkalom

 • Három napos vizsga: 112.000 forint

Fontos! A kurzusok ára helyszínenként kis mértékben változhat! Az árak nem tartalmaznak áfát, a szolgáltatások nem tartoznak áfa körbe. 

bottom of page